Ock

2023 2024 Eğitim - Öğretim yılı I. Dönem karne töreni yapıldı. Tüm öğrencilerimize iyi tatiller dileriz.

Ock

Okulumuz anasınıfında "Dilimizin Zenginlikleri" projesi devam ediyor. Projenin afişi öğrencilerimizle birlikte hazırlandı. Okul psikolojik danışmanımızın masal anlatımı projeye renk kattı.

Ock

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün " Okul Projeleri " konulu yazısı kapsamında okulumuz tarafından başlatılan " Bilimin Öncüleri Okulumda" projesi tamamlandı.

Proje kapsamında öğrencilerimiz tarafından " Bilimin Öncüleri" panosu hazırlandı. Sosyal Bilgiler öğretmenimiz tarafından " Bilimin Öncüleri" konulu sunum yapıldı. " Bilimin Öncüleri" konulu kitap okuma etkinliği yapıldı.

Ock

Çorum İl Milli Eğitim Müdürlüğünün " Okul Projeleri " konulu yazısı kapsamında okulumuz tarafından başlatılan " Sokaktaki Hayvan Dostlarımız" projesi tamamlandı.

Proje kapsamında okulumuz tarafından bir kedi sahiplenildi. Öğrencilermize " Sokak Hayvanları ve Hayvan Sevgisi" eğitimi verildi. Son olarak da Anasınıfı öğretmenimiz ve öğrencilerimiz tarafından barınak ziyareti yapıldı.

Ock

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı dönem sonunda uygulanan "Dönem Sonu Faaliyet Etkinlikleri" kapsamında program akışına uygun olarak etkinliklerimiz devam etmektedir.

Ock

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılı dönem sonunda uygulanan "Dönem Sonu Faaliyet Etkinlikleri" kapsamında öğrencilerimize AFAD görevlileri tarafından Afete Hazırlık eğitimi verildi.

Ock

2023-2024 Eğitim - Öğretim yılının I. döneminin son haftasında uygulanacak  olan "Dönem Sonu Faaliyet Haftası" etkinlikleri okulumuzda başladı.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılının birinci dönemin son haftasında yapılması planlanan etkinlikler için "Dönem Sonu Faaliyet Haftası " konulu toplantı yapıldı.

Ock

Okulumuz Türkçe öğretmenleri tarafından " Dilimizin Zenginlikleri" konulu panomuz öğrencilerimiz tarafından ilgiyle karşılandı.

Ock

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin tarafından başlatılan; Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Bu kapsamda okulumuzda Türkçe öğretmenlerimiz tarafından"Dilimizin Zenginlikleri" panosu hazırlandı.

Ara

Okul psikolojik danışmanımız tarafından öğrencilerimize " Sağlıklı Beslenme" konulu konferans verildi.

Ara

Bakanlığımız tarafından 6. sınıflara yönelik ülke genelinde Türkçe ve Matematik dersleri için planlanan yazılı ortak sınav okulumuzda da başarıyla uygulandı.

Ara

12-20 Aralık 2023 tarihleri arasında Cumhuriyetimizin 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında Vatan Şairimiz M. Akif Ersoy'u vefatının sene-i devriyesinde hem hatırlamak hem de hatırlatmak amacıyla okulumuz Türkçe Öğretmenleri Kasım Maraş ve Aydın Hamamcı idaresindeki öğrencilerimizin katılımıyla iki hafta boyunca sabah toplanması esnasında "Akif'ten Bir Dize" projesiyle şairimize ait şiirlerden kesitler okuduk. Bu sayede öğrencilerimiz üzerinde bir farkındalık oluşturma amacı güttük. Bize bu projede destek veren okul idarecilerimize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Ülkemizde üretilen, yetiştirilen ürün ve malların tüketimini arttırmak için her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Yerli Malı Haftası, bu yılda okulumuzda çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Öğretmenlerimiz tarafından öğrencilerimize tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulandı.

Ara

Okulumuzda “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amacıyla etkinlikler düzenlendi. İlk olarak eş zamanlı bir şekilde tüm öğrencilerimize videolar izletildi. Devamında öğrencilerimize konferans salonunda özel eğitim öğretmenlerimiz tarafından çeşitli etkinliklerle farkındalık kazandırılmaya çalışıldı.