75. YIL CUMHURİYET ORTAOKULU KURALLARI

OKUL KURALLARI

Okulda düzen ve disiplini sağlayan kurallar, öğrencilerin toplumsal kurallara ve insan haklarına saygılı bireyler olarak yetişmesinin ön koşuludur. Bu inançla tüm öğrencilerin bu kuralları benimsemesi ve uygulaması, velilerin de bu kuralların uygulanmasına destek olmaları beklenmektedir.

GENEL KURALLAR

1. Okula zamanında gelinir.

2. Koridorlarda koşmadan yürünür, gürültü yapılmaz.

3. Tuvaletler temiz tutulur, musluklar açık bırakılmaz.

4. Teneffüslerde oyun alanının dışına çıkılmaz.

5. Öğretmenlerin ve yöneticilerin uyarıları dikkate alınır.

6. Okul ve çevresi temiz tutulur, doğa korunur.

7. Derslikler ile okuldaki tüm kapalı ve açık alanlar gibi ortak kullanım alanlarında yemek artığı çöp ve atık bırakılmaz. Öğrenci bunları en yakın çöp kutusuna atmakla yükümlüdür.

8. Öğrenciler küfür ve argo içeren sözler kullanmazlar, birbirlerine fiziksel zarar verici harekette bulunamazlar, kavga etmezler, birbirlerine ve öğretmenlerine görgü kuralları içinde hitap ederler.

9. Öğrenciler okulda yapılan etkinliklere ve törenlere katılmak, bu etkinlikler sırasında görgü kurallarına ve etkinliğin özel kurallarına uygun davranmak zorundadırlar.

10. Her öğrenci bayrak törenlerinde kendi dersliği için ayrılan yerde düzgün olarak sıra olmak, sessiz olarak komut verilmesini beklemek ve İstiklal Marşı'nı yüksek sesle doğru şekilde söylemek zorundadır.

11. Öğrenciler okula ait malzeme ve diğer okul eşyalarını korumak ve zarar vermemekle yükümlüdürler. Zarar verenler zararı karşılamak zorundadır.

12. Öğrenciler kütüphanede, fen laboratuvarlarında, bilgisayar odasında, spor salonunda  vb. kendi dersliklerinin dışındaki eğitim ortamlarında, bulundukları yerin özel kuralları ile temizlik kurallarına uyarlar.

13. Öğrenciler, kantinde sıraya girerler ve görgü kurallarına uyarlar.

14. Öğrenciler okulun belirlenmiş kılık kıyafet kurallarına uyarlar.

15. Öğrenciler sınavda, sınav kurallarına uyarlar.

16. Öğrenciler okul içinde cep telefonu kullanamazlar.

17. Öğrenci ders günü sonunda derslikte kitap, defter veya çanta gibi eşyasını bırakamaz. Bırakılan eşyadan okul yönetimi sorumlu değildir.

18. Bayrak Törenleri:

a) Çalışma haftası Pazartesi günü Bayrak Töreni ile başlar ve Cuma günü Bayrak Töreni ile biter. Resmi tatillerin başlangıç ve bitişlerinde de Bayrak Töreni yapılır.

b) Bayrak Törenlerine, tüm öğrenci, öğretmen ve çalışanlar katılmak zorundadır.

c) Konferans salonunda yapılan törenlerde, öğrenciler kendileri için önceden belirlenmiş yerlere otururlar.

d) Konferans salonunda yapılan tüm etkinliklerde salona yiyecek ve içecekle girilmez.

DERSLİK KURALLARI

Öğrenciler,

1. Ders zili çaldığında, hazırlıklarını tamamlamış olarak dersliklerine girerler ve öğretmenlerini beklerler.

2. Ders bitiminde, öğretmeninin izni ile koşmadan teneffüse çıkarlar.

3. Derslik düzenini ve dersin akışını bozmadan dersi dinler, söz alarak konuşur, izin almadan yerlerinden kalkmazlar.

4. Kırıcı, zarar verici sözlerden ve davranışlardan kaçınır, kötü söz söylemezler.

5. Arkadaşları ile iyi geçinir, yardımlaşırlar.

6. Ders araç ve gereçlerini yanlarında bulundururlar. Derslik ve laboratuvardaki malzemeleri izinsiz ve yetkisiz kullanmaz, zarar vermezler.

7. Derslerde ipod-walkman, müzik çalar vb. dinleyemezler, telefonla konuşamazlar.

8. Derste hiçbir şey yiyemez ve içemezler.

9. Çalışmalarını zamanında ve tam yaparlar.

10. Derslikleri, sıraları, dolapları vb temiz ve düzenli kullanırlar.

11. Gün bitiminde ders malzemelerini ve kişisel eşyalarını dersliklerde ve sıralarda bırakmazlar.

12. Dersliklerde bıraktıkları tüm malzeme ve eşyalardan kendileri sorumludurlar.

13. Dersliklerde bulunan panoları düzenli kullanırlar. Panolara dersle ilgili çalışma ve dersliklerin tümünü ilgilendiren duyuruların dışında bir şey asamazlar.

KIYAFET KURALLARI

Öğrenciler okulun belirlemiş olduğu kıyafetleri giymek zorundadırlar.

1. Kolye, yüzük, küpe, bilezik vb. hiçbir aksesuar takamazlar.

2. Kız öğrenciler makyaj yapamaz ve oje kullanamazlar. Saçlarını boyatamazlar ve uzun saçlarını arkadan toplarlar.

3. Erkek öğrenciler kısa ve taranmış  saçlarla  okula gelirler.

4. Okulda sadece beden eğitimi derslerinde, okulun belirlediği spor kıyafetleri giyilir.

5. Beden eğitimi derslerinin veya spor karşılaşmalarının bitiminde spor kıyafeti soyunma odalarında çıkarılır, dersliklere okul kıyafeti ile gelinir.

Yayın: 10.11.2022 - Güncelleme: 10.11.2022 14:06 - Görüntülenme: 328